Kan ik mijn bouwdepot of energiedepot wijzigen, verlengen of beëindigen?

Wil je het aan ons doorgeven als je (ver)bouw plannen veranderen?
Het kan voorkomen dat plannen veranderen. Wij ontvangen graag een nieuwe verbouwspecificatie via Mijn Aegon. Na ontvangst van je verzoek laten we je weten of je de bouwplannen aan mag passen. Regel het gelijk: 
Meer regelen - Wijzigen bouwplan.

Het verhogen van je depot is soms mogelijk
Bespreek de mogelijkheden met je adviseur. 

Het verlengen van het depot is alleen mogelijk bij nieuwbouw
Je depot heeft een looptijd van twee jaar. Je ontvangt ongeveer 3 maanden voor het verlopen van je depot van ons een notificatie. Verlengen is alleen mogelijk bij nieuwbouw. Je kunt in dat geval via Mijn Aegon of via je adviseur een verlenging van maximaal een jaar aanvragen. Goed om te weten: je ontvangt gedurende de verlengingsperiode
 geen rentevergoeding meer over het bedrag dat je nog in bouwdepot hebt staan. De financiële en fiscale gevolgen lees je ook in Mijn Aegon als je deze verlengingsaanvraag instuurt.

Wij beëindigen je depot automatisch na twee jaar
Zodra je depot leeg is zetten we deze automatisch stop. Anders na de maximale looptijd van twee jaar. Wij controleren of alle werkzaamheden zijn uitgevoerd. Is dit het geval dan sluiten we je depot. Als er nog geld in je depot zit brengen wij dit in mindering op je hypotheek. Hierdoor gaan je maandlasten omlaag.

Klaar met (ver)bouwen en nog geld in je depot?

Geef het aan ons door via Mijn Aegon. We beëindigen je depot dan gelijk voor je. Via Mijn Aegon kun je aangeven op welk leningdeel je het saldo wilt aflossen. Als je het restant liever voor een andere (ver)bouw gebruikt kun je dit ook aangeven. Gelijk aan ons doorgeven? Dat doe je hier: Meer regelen- Bouwdepot beëindigen.

Goed om te weten: een eventueel restant van een energiedepot kan niet omgezet worden naar een regulier bouwdepot.