Regel jouw verhuizing

Als je gaat verhuizen, ben je druk bezig om alles te regelen. Welke spullen gaan mee, wat gaat er weg, verhuisdozen inpakken, instanties informeren. Vergeet niet om de adreswijziging ook aan ons door te geven.

Image
stel heeft huis gekocht en gaat verhuizen

Adreswijziging doorgeven

Image
Stel viert in keuken dat ze verhuisd zijn en drinken champagne

Adreswijziging binnen Nederland

Je geeft de nieuwe adresgegevens aan ons door via Mijn Aegon. We verwerken je adreswijziging binnen 2 werkdagen. Je kunt alleen je eigen adres wijzigen. Je gezinsleden of huisgenoten wijzigen zelf hun adres via Mijn Aegon. 

Adres wijzigen in Mijn Aegon
Image
Man bekijkt op laptop hoe hij de woonverzekeringen bij Aegon kan meeverhuizen

Woonverzekeringen meeverhuizen

Heb je een Aegon Woon & VrijeTijdpakket, Inboedel- en/of Opstalverzekering? Geef je adreswijziging door via Mijn Aegon én vul het formulier 'Woonverzekeringen meeverhuizen' in. Zo verhuizen we je verzekeringen mee naar je nieuwe woning.

Verzekeringen meeverhuizen
Image
Vriendinnen pakken vaas in om te verhuizen naar het buitenland

Verhuis je naar het buitenland?

Dan heeft dit gevolgen voor jouw Aegon producten. Geef je adreswijziging aan ons door via Mijn Aegon. We verwerken dit binnen 2 werkdagen. Daarna informeren we je binnen 10 werkdagen over de gevolgen per product.

Verhuizing doorgeven in Mijn Aegon
Image
Goedkope opstalverzekering

Nog geen Mijn Aegon account?

Maak dan, voordat je verhuist, een Mijn Aegon account aan. Vul de adresgegevens in die op dit moment bij ons bekend zijn. Al verhuisd, maar heb je nog geen Mijn Aegon account? Neem dan contact op met onze Klantenservice.

Account aanmaken

Goed om te weten:

  • Als je verhuist, zijn jouw spullen op zowel het oude als nieuwe adres verzekerd voor maximaal 3 maanden. 
  • Ben je aan het wachten op je nieuwe woning en sla je jouw spullen tijdelijk op? Geef dit dan aan ons door via jouw adviseur of onze klantenservice. Dan zorgen wij ervoor dat ook deze spullen worden meeverzekerd op je lopende verzekering.

Jouw woonsituatie wijzigt

Voor elk type woning maak je andere keuzes hoe je het wilt verzekeren.

Verzekeringen voor een koopwoning

Verhuis je naar een koopwoning of -appartement? Dan ben je verplicht om bepaalde verzekeringen af te sluiten. Daarnaast is het ook verstandig om aanvullende verzekeringen af te sluiten om jezelf en je spullen te beschermen. We hebben een overzicht voor je gemaakt.

Let op bij een koopappartement
Bij koopappartementen heeft de Vereniging van Eigenaren (VvE) vaak een opstalverzekering. Soms zit in deze verzekering ook een aanvulling voor veranderingen, die je zelf aanbrengt aan jouw woning (het zogenaamde appartementseigenarenbelang). Als dit niet is verzekerd bij de opstalverzekering van de VvE, dan kun je dit zelf verzekeren via de Aegon Inboedelverzekering. Je sluit hiervoor een aanvullende deking (huurders- en appartementseigenarenbelang) af.

Je koopwoning verzekeren

Verzekeringen voor een huurwoning

Woon je in een huurwoning? Dan ligt de nadruk meer op het beschermen van jezelf en je spullen. Er zijn drie verzekeringen die het overwegen waard zijn. We hebben een overzicht voor je gemaakt.


Let op bij een huurwoning
Breng je verbeteringen aan in jouw huurwoning (bijvoorbeeld een nieuwe keuken of badkamer) en heb je deze zelf betaald? Dit heet huurdersbelang en is voor een gedeelte standaard verzekerd onder de Aegon Inboedelverzekering. Meld deze verbeteringen aan de woning altijd bij jouw adviseur of onze klantenservice. Wij kijken dan met je of je voor het juiste bedrag verzekerd bent.

Je huurwoning verzekeren

Tips

Jouw privésituatie wijzigt

Verhuizen gaat vaak samen met andere veranderingen. Zoals samenwonen, een uitbreiding van het gezin of misschien gaan de kinderen op zichzelf wonen. We hebben een aantal situaties op een rij gezet om je te helpen bij het regelen van je geldzaken en verzekeringen wanneer je privésituatie verandert. Daarnaast kun je onze Verzekering Fit-Check doen. Zo weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet.

Image
Stel gaat samenwonen

Je gaat samenwonen

Als je gaat samenwonen, trouwen of een geregistreerd partnerschap aangaat, denk je waarschijnlijk niet meteen aan afspraken rondom geldzaken. Dat begrijpen we. Soms is het ook best spannend. Want wat moet je allemaal regelen en vastleggen?

Samenwonen
Image
Moeder en dochter kijken naar bloemen

Je verwacht een kindje

Voordat de kleine er is, moet er nog van alles worden geregeld. Logisch dus dat sommige dingen er weleens bij inschieten. Het regelen van geldzaken bijvoorbeeld. Daarom helpen we je graag op weg.

Kindje op komst
Image
Scheiding

Je gaat weg bij je partner

Een ingrijpende beslissing, zowel emotioneel als financieel. Er breekt een periode aan, waarin je niet alleen de spullen verdeelt maar ook het gezamenlijke vermogen. Het is belangrijk dat je goede afspraken met je ex-partner maakt.

Uit elkaar

Advies via de adviseur

Tijdens een adviesgesprek heeft een onafhankelijke adviseur inzicht in jouw persoonlijke financiële situatie. De adviseur kan je helpen met het maken van de juiste keuzes. Voor een adviesgesprek worden kosten gerekend. De tarieven zijn per adviseur verschillend. Informeer hiernaar bij de adviseur.

Heb je al een adviseur? Dan vind je de contactgegevens in Mijn Aegon.

Veelgestelde vragen

Wijzig je nieuwe e-mailadres in Mijn Aegon
Het wijzigen van het e-mailadres kan via Mijn Aegon. Als je bent ingelogd kies dan de optie  'Gegevens' en vervolgens 'Wijzigen' bij E-mail/Gebruikersnaam. Je krijgt dan op je nieuwe e-mailadres een code toegestuurd. Die code vul je in en is hiermee je wijziging doorgevoerd in Mijn Aegon. Je logt dan de volgende keer in met je nieuwe e-mailadres. Jouw gebruikersnaam is dan ook automatisch aangepast. Dit is je nieuwe e-mailadres. 

Heb je nog geen Mijn Aegon-account?
Maak dan eenvoudig via iDIN in vijf minuten een account aan met onze pagina: Maak een Mijn Aegon account aan
*Heeft je telefoonnummer geen groen vinkje? Verifieer dan eerst jouw telefoonnummer met een code die je per brief ontvangt.

Heb je hulp nodig bij het aanmaken van een Mijn Aegon account? Bekijk dan de pagina Mijn Aegon-account aanmaken via iDIN.
 
Wijzig je telefoonnummer binnen Mijn Aegon
Wanneer je een Mijn Aegon account hebt en je telefoonnummer wijzigt, dan kun je dat zelf doen in Mijn Aegon.
 
Geen toegang meer tot Mijn Aegon
Kan je niet meer in Mijn Aegon komen omdat jouw telefoonnummer is gewijzigd? Op de pagina Telefoonnummer aanpassen lees je wat je het beste kunt doen om weer binnen jouw Aegon account in te loggen.