Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Zo beleggen we voor je bij je variabele pensioen

beleggen bij UBP
Particulier Pensioen Aegon Uitkerend Beleggingspensioen Zo beleggen we voor je bij je variabele pensioen

Kies je voor het Aegon Uitkerend Beleggingspensioen? Dan beleggen we je pensioenkapitaal in een mix van 3 fondsen. Hoe doen we dat precies? En welke keuzes maken we daarbij? Je leest het hieronder.

We willen je eerst wat beter leren kennen

Ieder mens is anders. Dat lijkt een open deur. Maar zeker bij beleggen is het belangrijk om dat te beseffen. Daarom gaan we ook niet zomaar voor je beleggen. We willen je eerst wat beter leren kennen. Hoe we dat doen? Door je een paar vragen te stellen en een aantal keuzes voor te leggen. Je komt deze vragen en keuzes vanzelf tegen als je je pensioen berekent.

Je beleggingsprofiel bepaalt hoe we voor je beleggen

Heb je de vragen beantwoord? Dan zie je of het Aegon Uitkerend Beleggingspensioen bij je past. En zo ja, met welk beleggingsprofiel. We hebben er 4: een offensief, neutraal, defensief en zeer defensief beleggingsprofiel. Je profiel is persoonlijk. Het geeft weer hoeveel risico je kunt en wilt nemen met je beleggingen. Sluit je daarna inderdaad een Aegon Uitkerend Beleggingspensioen af? Dan gaan we precies op die manier voor je beleggen.

Meer over de beleggingsprofielen

We beleggen voor je in een mix van 3 fondsen

Bij het Aegon Uitkerend Beleggingspensioen heb je geen omkijken naar je beleggingen. Want onze experts nemen je het werk uit handen. We beleggen je pensioenkapitaal in een mix van 3 zorgvuldig samengestelde beleggingsfondsen:

De verdeling tussen deze fondsen is niet voor iedereen gelijk. Voor de ene persoon beleggen we meer in zakelijke waarden (het Aegon Diversified Equity Fund). En voor de andere persoon meer in vastrentende waarden (de twee andere fondsen). Hoe bepalen we nu wat voor jou de juiste mix is? Dat hangt af van je beleggingsprofiel. In de tabel hieronder ziet je hoe dat werkt.

Je pensioen blijft ook in de toekomst bij je passen

Je pensioen blijft ook in de toekomst bij je passen

Je situatie kan na een tijdje natuurlijk veranderen. Misschien wijzigt je inkomen. Of ga je trouwen of juist scheiden. We zullen je daarom regelmatig vragen je beleggingsprofiel opnieuw vast te stellen. En dat mag je natuurlijk ook doen als je het zélf nodig vindt. Blijkt dat een ander beleggingsprofiel beter bij je past? Dan zetten we je op 1 januari van het volgende jaar over naar dat nieuwe profiel. Zo beleggen we altijd op de manier die het beste bij je past.

 

Zakelijke waarden

Vastrentende waarden

Zeer defensief beleggingsprofiel

0%

100%

Defensief beleggingsprofiel

30%

70%

Neutraal beleggingsprofiel

46%

54%

Offensief beleggingsprofiel

67%

33%

Wat zijn zakelijke en vastrentende waarden?

Zakelijke waarden zijn bijvoorbeeld aandelen en vastgoed. En vastrentende waarden zijn bijvoorbeeld obligaties en spaardeposito’s. Bij zakelijke waarden is het risico hoog. De koers kan dus sterk stijgen of dalen. Bij vastrentende waarden is het risico laag. De koers kan wel stijgen of dalen, maar niet zo sterk als bij zakelijke waarden.

We beleggen je pensioen op een verantwoorde manier

Je pensioengeld is in goede handen bij ons. Want we beleggen met oog voor de natuur en de mensen om ons heen. Benieuwd hoe we dat doen? En hoe we bedrijven voortdurend aanspreken op thema’s als klimaatverandering, biodiversiteit en mensenrechten? Lees meer over verantwoord beleggen.

Meer weten? Bekijk onze beleggingsbeginselen

Over ons beleggingsbeleid valt veel te vertellen. Meer dan we kwijt kunnen op deze pagina. Neem daarom ook eens onze beleggingsbeginselen door. Je weet dan precies welke uitgangspunten we gebruiken bij het beleggen van je pensioen.

Ook interessant

Een voorzichtige blik vooruit pensioen

Een voorzichtige blik vooruit

Benieuwd hoe je beleggingen en de marktrente het dit jaar doen? En wat dit ongeveer zou kunnen betekenen voor je pensioen van volgend jaar?

Bekijk de nieuwste cijfers

Je pensioen verandert één keer per jaar

Je pensioen verandert één keer per jaar

Elk jaar op 1 januari berekenen we je pensioen opnieuw. We bekijken dan wat er is gebeurd met je beleggingen, de marktrente en de gemiddelde levensverwachting.

Zo berekenen we je pensioen