Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Een voorzichtige schatting van je pensioen volgend jaar

Particulier Pensioen Aegon Uitkerend Beleggingspensioen Een voorzichtige schatting van je pensioen volgend jaar

Benieuwd hoe je beleggingen en de marktrente het dit jaar doen? En wat dit ongeveer zou kunnen betekenen voor je Aegon Uitkerend Beleggingspensioen van volgend jaar? Je ziet het op deze pagina.

Bekijk de belangrijkste cijfers tot nu toe

Je beleggingen ontwikkelen zich het hele jaar door. En ook de marktrente is in beweging. Daar merk je nu nog niets van. Maar deze ontwikkelingen zijn belangrijk. Ze bepalen namelijk voor een groot deel hoeveel pensioen je volgend jaar krijgt. Hieronder zie je wat je beleggingen en de marktrente tot nu toe hebben gedaan in 2021. En wat er zou gebeuren als we je pensioen nú opnieuw zouden berekenen.

Zo gebruik je de tabel

  • Kies hieronder je beleggingsprofiel. Je vindt je profiel op je polis. Is je profiel veranderd sinds de start van je pensioen? Kijk dan op het bericht dat je afgelopen januari van ons hebt gekregen.
  • Zoek links naar de ingangsdatum van je pensioen. Deze datum staat op je polis.
  • Naast je ingangsdatum zie je de percentages die horen bij je pensioen. Helemaal rechts vind je het percentage waarmee je pensioen bij de huidige stand ongeveer zou veranderen.
  • De cijfers hieronder zijn een indicatie. Ze geven je een idee van wat er in 2022 met je pensioen kan gebeuren. De stand op 1 januari 2022 is bepalend. Want dan berekenen we het pensioen dat je dat jaar gaat krijgen. Lees hoe we je pensioen jaarlijks berekenen.
Zeer defensief beleggingsprofiel
Defensief beleggingsprofiel
Neutraal beleggingsprofiel
Offensief beleggingsprofiel

Goed om te weten

  • Is je Aegon Uitkerend Beleggingspensioen begonnen vóór 1 januari 2021? Kijk in de tabel bij ‘op of voor 1-1-2021’. Het rendement en de rentewijzigingen van vóór 2021 zijn al verwerkt in het pensioen dat je nu krijgt.
  • De tabel toont het gemiddelde brutorendement van de drie beleggingsfondsen waarin we voor je beleggen. Dit is het rendement vóór vermindering van de belegde waarde met je pensioenuitkeringen en de kosten.
  • De hoogte van je pensioen hangt ook af van de gemiddelde levensverwachting. We houden in de tabel geen rekening met een afwijking van onze eerdere verwachting.
  • We gaan in deze tabel uit van een klant van 65 jaar. Voor deze voorbeeldpersoon gebruiken we een levensverwachting van 25 jaar.
  • We gaan er in deze tabel van uit dat er geen partnerpensioen is. Heb je wel een partnerpensioen geregeld? Dan zullen de percentages in de rechterkolom lager uitvallen.

Ook interessant

Je pensioen verandert één keer per jaar

Je pensioen verandert één keer per jaar

Elk jaar op 1 januari berekenen we je pensioen opnieuw. We bekijken dan wat er is gebeurd met je beleggingen, de marktrente en de gemiddelde levensverwachting.

Zo berekenen we je pensioen

Bij het Aegon Uitkerend Beleggingspensioen beleggen we voor je in een mix van 3 fondsen

Ontdek hoe we voor je beleggen

Bij het Aegon Uitkerend Beleggingspensioen beleggen we voor je in een mix van 3 fondsen. Hoe die mix precies is samengesteld? Dat hangt af van je persoonlijke beleggingsprofiel.

Zo beleggen we voor je