Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Actuele hypotheekrente

Particulier Hypotheek Actuele hypotheekrente

Op deze pagina staat het renteoverzicht met de meest recente hypotheekrentes in de verschillende tariefklassen. Zijn er rentewijzigingen? Dan passen wij deze informatie aan.

Aegon Annuïteitenhypotheek en Aegon Lineaire Hypotheek

Tip: scroll of swipe opzij om alle tariefklassen te zien.

Je wilt je rente ...NHG< 50%< 60%< 70%< 80%< 90%< 95%> 95%**
Variabel        
t/m 2 jaar vast*        
t/m 5 jaar vast        
t/m 10 jaar vast        
t/m 15 jaar vast        
t/m 20 jaar vast        
t/m 25 jaar vast        
t/m 30 jaar vast        

Onafhankelijk advies

Je krijgt onafhankelijk advies van een adviseur bij jou in de buurt. Deze vergelijkt meerdere aanbieders voor je. In de meeste gevallen is dit vrijblijvend.

Zoek een adviseur

Advies van Aegon

Kies nu voor een vrijblijvend oriëntatiegesprek met een hypotheekadviseur van Aegon. Dat kan telefonisch, maar natuurlijk ook via videochat.

Maak een afspraak

Alle overige hypotheekvormen

Tip: scroll of swipe opzij om alle tariefklassen te zien.

Je wilt je rente ...NHG< 50%< 60%< 70%< 80%< 90%< 95%> 95%**
Variabel        
t/m 2 jaar vast*        
t/m 5 jaar vast        
t/m 10 jaar vast        
t/m 15 jaar vast        
t/m 20 jaar vast        
t/m 25 jaar vast        
t/m 30 jaar vast        

Disclaimer: de informatie over rentetarieven stellen wij zorgvuldig samen. De verstrekte informatie op deze webpagina kan op ieder moment, zonder verdere aankondiging worden gewijzigd. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

De rentepercentages gelden per datum.

* De rentevaste periode is ten minste 1 jaar vast.

**Heeft je hypotheek een woningwaardeverhouding tussen 95% en 112,5%? Dan betaal je het tarief uit de klasse >95% marktwaarde van de woning. Is de woningwaardeverhouding > 112,5%? Dan betaal je 0,25% boven op het tarief van >95%. Dit geldt alleen voor bestaande hypotheken.

Vaste en variabele rentetarieven: wat is nu precies het verschil?

  • Bij een vaste rente zet je de hypotheekrente voor een bepaalde tijd vast. Dat heet de rentevaste periode. De rentevaste periode is minimaal 1 jaar. Tijdens de rentevaste periode weet je precies wat je iedere maand aan hypotheekrente kwijt bent. Dat geeft zekerheid.
  • Bij een variabele rente weet je vooraf niet wat je aan hypotheekrente betaalt. Want de variabele rentestanden schommelen. De rente kan stijgen of dalen. Kies je voor variabele rente? Zorg dan dat je wisselende maandlasten financieel kunt opvangen. Goed om te weten: een variabele rente is alleen mogelijk bij een aflossingsvrije, lineaire of annuïteitenhypotheek.

Lees meer over vaste en variabele hypotheekrente

Mogelijkheden met NHG

Bij een hypotheek met NHG staat Stichting Waarborgfonds Eigen Woning borg. Krijg je – buiten jouw macht om - betalingsproblemen? Dan helpt NHG met een betalingsregeling of betaalt NHG soms (een deel van) je restschuld.  

Lees meer over de NHG.

Zó berekenen wij de hypotheekrente voor hypotheken zonder NHG

Wij berekenen de verhouding van de totale openstaande hypotheek ten opzichte van de woningwaarde. Deze woningwaardeverhouding drukken we uit in een percentage. En hoe lager dit percentage is, hoe lager de hypotheekrente.

Overbruggingslening

Overbruggingslening

Heb je een nieuw huis gekocht, maar is de oude woning nog niet verkocht? Dan heb je misschien een overbruggingslening nodig. Het rentetarief voor deze hypotheek is x.xx%.

Rentevaste periode

Loopt je rentevaste periode af?

Dan is dit het moment om opnieuw de rentevaste periode te kiezen die bij je past. Wij sturen je 3 maanden van tevoren een nieuw rentevoorstel.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van de rentewijzigingen? Meld je dan nu aan voor de hypotheekrente e-mail.