Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Zoekveld

Op huizenjacht? Spannend! Met onze handige tool kunt u zelf uw maximale hypotheek berekenen. Bekijk daarna welke hypotheekvorm bij u past. En hoe u kunt profiteren van de lage hypotheekrente. Heeft u daarna nog vragen? Een hypotheekadviseur heeft antwoord op al uw woonvragen.

Wat is uw hypotheeksituatie?

Ik heb een hypotheek bij Aegon

U bent net klant geworden

Als u een nieuwe hypotheek heeft, wilt u bijvoorbeeld weten hoe u een bouwdepotdeclaratie kan doen. Lees meer over uw bouwdepotWilt u weten hoe en wanneer de eerste betalingen gaan?

U wilt uw huidige hypotheek veranderen

U heeft al een langere tijd een hypotheek en u wilt uw maandlasten verlagen, extra aflossen of iets anders doen.
Bekijk de actuele stand van uw hypotheek in Mijn Aegon Lees meer over extra aflossen Rentemiddeling, is het iets voor mij? Bekijk de mogelijkheden om uw hypotheek aan te passen

U heeft betalingsproblemen

Verwacht u uw hypotheek niet meer te kunnen betalen?
Bekijk hoe wij u kunnen helpen

Ik heb nog geen hypotheek bij Aegon

Ik wil mijn eerste huis kopen

Een grote stap, spannend! Aegon helpt u graag. 
Lees meer over het kopen van een eerste huis

Ik wil mijn hypotheek oversluiten

Is de rente van uw hypotheek hoger dan de huidige rente? Dan kan oversluiten aantrekkelijk zijn. Bijvoorbeeld voor het verlagen van uw maandlasten.
Bekijk de mogelijkheden van oversluiten

Ik wil een ander huis kopen

Gezinsuitbreiding, nieuwe baan of liever gelijkvloers wonen? Lees meer over het kopen van een andere woning

Hypotheekvormen

U spaart om uw hele lening terug te betalen. Over het bedrag dat u spaart krijgt u rente.
U spaart om uw hele lening terug te betalen. Over het bedrag dat u spaart krijgt u rente. Als u overlijdt, krijgen uw nabestaanden het verzekerde bedrag en lossen daarmee de hypotheek (deels) af.
U lost in het begin weinig af en later steeds meer. Daarnaast betaalt u rente. Uw maandlasten blijven gelijk tijdens de rentevaste periode.
U lost elke maand een vast bedrag van uw lening af. Daarnaast betaalt u rente. Uw maandlasten dalen tijdens de rentevaste periode.
U betaalt elke maand alleen rente. Op de einddatum moet u de lening zelf in één keer aflossen.
Combineer uit alle hypotheekvormen uw ideale hypotheek (Combinatiehypotheek).
Kind op eigen benen

Kiest u voor nieuwbouw of verbouw?

Een nieuwbouwhuis kopen, dat gaat nét even anders dan een bestaand huis kopen. Dus moet uw droomhuis nog gebouwd worden? Bekijk dan ons stappenplan nieuwbouwhuis kopen. Zo weet u precies waar u op moet letten. Dat is een zorg minder! Blijft u op uw vaste stek, maar wilt u het mooier, groter of duurzamer maken? Met klussen kunnen wij u helaas niet helpen. Maar wij hebben wél handige tips over verbouwen en uw hypotheek

Hypotheekadvies bij een adviseur

U kunt kiezen voor advies van een Aegon adviseur of een onafhankelijk adviseur. 

Bekijk de adviesmogelijkheden

In Mijn Aegon: Inzicht in uw situatie

U ziet in 1 oogopslag hoe het gesteld is met uw hypotheek en hoe deze is opgebouwd. 

Bekijk Mijn Aegon

 

Veelgestelde vragen

Wat is een variabele hypotheekrente?
Een variabele rente is een rente die dagelijks kan wijzigen
U vindt alle informatie over de opbouw van onze variabele rente op de pagina 'Vaste of variabele hypotheekrente?'. Wilt u op de hoogte blijven van rentewijzigingen? Meld u hiervoor aan via ons webformulier 'Aanmelden Aegon hypotheekrente bericht'. Bij een wijziging van de variabele rente passen we op de 1e van de volgende maand het rentetarief aan. Vanaf dat moment geldt deze nieuwe rente.

Variabele rente is mogelijk bij onze Leven-, Aflossings-, Lineaire- en Annuïteitenhypotheek
Wilt u de rente vastzetten? Dan kunt u een offerte opvragen via Mijn Aegon.

Heeft u een vraag over uw eigen product? Dan kunt u inloggen op Mijn Aegon.

Mag ik mijn hypotheekrente meenemen of doorgeven?
Na verkoop van uw woning mag u de rentecondities van uw huidige Aegon hypotheek meenemen naar uw nieuwe Aegon hypotheek
Dit is aantrekkelijk op het moment dat de rente van de bestaande hypotheek lager is dan de huidige rente. De meeneemrente geldt tot de einddatum van de rentevasteperiode van uw huidige hypotheek bij Aegon. Is voor de nieuwe woning een hogere hypotheek nodig dan geldt voor het meerdere het actuele rentetarief. U kan tot zes maanden na de aflossing van de oude hypotheek gebruik maken van deze meeneemregeling. 

Nieuwe woning gekocht en oude nog niet verkocht? Ook dan kan u gebruik maken van de meeneemregeling.

Het is, bij hypotheekovereenkomsten afgesloten vanaf  16 april 2018, niet meer ook mogelijk om de rente door te geven aan de koper van de woning.

Valt de nieuwe hypotheek in een andere tariefklasse, dan passen we de rente aan
Op het moment dat de nieuwe hypotheek in een andere tariefklasse valt (de verhouding tussen het geleende bedrag en de waarde van de woning) passen we de rente aan. Dit geldt ook voor de meegenomen rente. De rente kan zowel hoger als lager uitvallen. Het aangepaste rentetarief baseren we op basis van de renteverschillen volgens het actuele rentebericht.

Op het moment dat u nu een hypotheek heeft met NHG rente en een nieuwe woning aan koopt zonder NHG, kan u uw basisrente meenemen. Dit betekent dat de NHG korting vervalt. De nieuwe financiering valt in een andere tariefklasse die door een opslag aangepast wordt.
Een aanvraag regelt u via uw adviseur
Een wijziging op uw hypotheek heeft financiële gevolgen. Uw adviseur helpt u een bewuste keuze te maken. Bij wie kan ik terecht voor advies over mijn hypotheek?    

Heeft u een vraag over uw eigen product? Dan kunt u inloggen op Mijn Aegon.

Mag ik mijn hypotheekrente wijzigen naar een vast of variabel tarief?
Van variabele rente naar een vaste rente
U vraagt via Mijn Aegon kosteloos een offerte aan voor het vastzetten van uw variabele rente. We hanteren het rentebericht van de dag dat wij uw verzoek ontvangen. 

Van een vaste rente naar variabele rente
Via uw adviseur kunt u een voorstel aanvragen. Een Spaar- en Bankspaarhypotheek en Levensloop Hypotheek kunt u niet omzetten naar een variabele rente. Is de huidige marktrente lager dan de rente die u nu betaalt? Dan brengen we omzettingskosten in rekening.

 

Heeft u een vraag over uw eigen product? Dan kunt u inloggen op Mijn Aegon.

De rentevaste periode van mijn hypotheek loopt binnenkort af. Wat moet ik doen?
U hoeft niets te doen. U ontvangt van ons 3 maanden voor het aflopen van de rentevaste periode een digitaal verlengingsvoorstel in uw Mijn Aegon omgeving. Vooraf sturen we u een notificatie per mail. Maakt u geen gebruik van Mijn Aegon? Dan ontvangt u het voorstel per post. In dit voorstel wordt per rentevaste periode aangegeven wat het rentepercentage wordt na verlenging. U kunt meer informatie vinden over verlengen op de pagina Uw rentevaste periode loopt af.

Mijn rentevaste periode loopt nog niet af. Ik wil de rente nu al wijzigen. Kan dat?
Het is mogelijk uw rente nu al om te zetten naar de huidige marktrente. Het kan zijn dat we daarvoor omzettingskosten in rekening brengen. Ook is het mogelijk om uw rente te middelen. Meer informatie over de mogelijkheden vindt u op de pagina 'Uw rente tussentijds aanpassen'. 

Uw adviseur helpt u verder
Een wijziging op uw hypotheek heeft financiële gevolgen. Uw adviseur helpt u een bewuste keuze te maken. Bij wie kan ik terecht voor advies over mijn hypotheek?  

Heeft u een vraag over uw eigen product? Dan kunt u inloggen op Mijn Aegon.