Sieraden verzekeren

 • Standaard meeverzekerd met de Aegon Inboedelverzekering
 • Met de allriskdekking ook buiten je huis goed verzekerd
Bereken mijn premie
Image
Sieraden verzekeren

Welke sieraden vallen onder de inboedelverzekering?

Je gouden armband. Die blinkende diamanten oorbellen. Of dat horloge waar je zo gehecht aan bent. Hoe verzeker je jouw sieraden? Met de Aegon Inboedelverzekering zit je goed! Je hebt dan geen aparte sieradenverzekering nodig. Er is dus standaard dekking. En bij Allrisk kun je het verzekerde bedrag ook nog verhogen. Dat is prettig, of niet?

Bij de Aegon Inboedelverzekering gaat het om álle sieraden die je op of aan je lichaam kunt dragen. Denk aan gouden sieraden, juwelen en horloges.

Kies makkelijk zelf tussen de basis- en allriskdekking

Hieronder zie je in één oogopslag de belangrijkste verschillen. Bekijk ook eens onze pagina over de Aegon Inboedelverzekering. En in de polisvoorwaarden lees je precies wat er verzekerd is.

Wat is verzekerd met de basisdekking?
 •  Diefstal en brand: Een aantal gebeurtenissen zijn verzekerd, waaronder diefstal en brand.
 • Tot € 3.000 verzekerd: Dit bedrag kun je niet verhogen.
 •  Dekking in huis: En beperkt buiten de woning verzekerd.
Bereken mijn premie
Wat is verzekerd met de allriskdekking?
 • Laten vallen en ongelukjes: Dekking voor bijna alle onverwachte gebeurtenissen.
 • Tot € 6.000 verzekerd: Dit bedrag kun je verhogen.
 •  Wereldwijde dekking: Ook buiten je woning goed verzekerd tegen bijna alle onverwachte schades.
Bereken mijn premie

Wat klanten zeggen

Keurig, 2 afzonderlijke schademeldingen op 1 dag gedaan. Expert ter zake kundig, vriendelijk en eerlijke en realistische opname van de schade en vaststelling van het schadebedrag. Heel positief.

R. Paulus
24 december 2022

Wij werden zeer snel benaderd en goed geadviseerd over wat te doen. Ook aansturing naar externe partijen verliep soepel, dossier kon hierdoor snel afgewikkeld worden.

N. Kop
18 oktober 2022

Gemiddelde klantbeoordeling

In 2022 gaven onze klanten ons schadeherstelnetwerk gemiddeld een

8.2

Hoe we dit berekenen? Lees meer

Gebruik van een kluis is tot € 11.500,- niet verplicht

Is de totale waarde van je sieraden hoger dan € 11.500,- ? Dan heb je een kluis nodig. Lees meer over de Aegon Inboedelverzekering en de mogelijkheden.

Let op: sieraden zijn bij de basisdekking standaard tot € 3.000,- verzekerd en bij de allriskdekking tot € 6.000,-. Bij allrisk kun je dit bedrag verhogen.  

Bereken mijn premie

Goed geholpen bij schade

Heb je een keer schade? Sieraden die zijn beschadigd door brand bijvoorbeeld. Weet dat wij voor je klaar staan.

Schade melden

Veelgestelde vragen

Het verzekerd bedrag van je inboedel wordt via de inboedelwaardemeter vastgesteld. De inboedelwaardemeter vul je in tijdens het afsluiten van de Aegon Inboedelverzekering. De inboedelwaardemeter stelt het verzekerd bedrag vast aan de hand van een aantal vragen over je gezinssamenstelling, inkomen en het huis zelf. 

Goed om te weten: 
Verandert er iets in je persoonlijke situatie, wijzig dan je verzekering via Mijn Aegon. Nadat je bent ingelogd klik je op de verzekering die je wilt wijzigen. Onderaan de pagina klik je op 'Wijzigen' en doorloop je de aangegeven stappen. 
 
Ja, bij de basisdekking is je inboedel in elk ander gebouw en motorvoertuig in Nederland verzekerd. Bij de allriskdekking is dit wereldwijd in elk ander gebouw en motorvoertuig. Buiten een gebouw of motorvoertuig is bij de basisdekking de dekking beperkt tot schade veroorzaakt door onder andere brand, ontploffing, blikseminslag en gewelddadige beroving of afpersing. Bij de allriskdekking is schade veroorzaakt door bijna iedere onvoorziene gebeurtenis (zoals bijvoorbeeld vallen of stoten) verzekerd.

Schade door diefstal of vandalisme is buiten je eigen woning verzekerd als er aantoonbare braaksporen zijn aan het gebouw of motorvoertuig. Doe in dit geval altijd aangifte bij de politie. Bij diefstal uit een motorvoertuig wordt er bij de basisdekking maximaal € 250,- vergoed en bij de allriskdekking maximaal € 500,-. Audio-, visuele en computerapparatuur, lijfsieraden en kostbaarheden moeten in een afgesloten (bagage)ruimte van een motorrijtuig en niet van buitenaf zichtbaar opgeborgen zijn geweest.

Goed om te weten: 
 • Bij diefstal buiten je eigen woning geldt zowel bij de basis- als allriskdekking een extra eigen risico van € 100,-. Tenzij je het eigen risico hebt afgekocht. 
 • Je inboedel mag zich zowel bij de basis- als allriskdekking niet langer dan drie maanden op een ander adres bevinden.
 • Schade door verlies of vermissing is niet verzekerd.