Waarom een opstalverzekering?
Brand! Poef… (een deel van je) huis weg. Of een dikke laag water in je huis door een plotselinge breuk in je leiding? Het gebeurt. En dán ben je blij dat je een opstalverzekering hebt. Want daarmee verzeker je je koophuis. Bijvoorbeeld voor brand-, storm- en waterschade. Ontdek hier wat een opstalverzekering is en wanneer het slim is om deze te hebben.
Je huis is vaak je meest kostbare bezit. Heb je woningschade? Dan kunnen de kosten voor het herstel al snel oplopen. Met een opstalverzekering krijg je schades vergoed. Daarnaast eisen veel hypotheekverstrekkers deze verzekering. Zij willen zekerheid voor hun onderpand.
De Aegon Opstalverzekering biedt je veel zekerheid met een uitgebreide dekking én uitstekende hulp bij schade.
Waar ben ik voor verzekerd?
Dat hangt af van de dekking die je kiest. Onze opstalverzekering dekt veel onverwachte schades. En met onze royaaldekking is bijna alles verzekerd. De belangrijkste gebeurtenissen op een rij:
Brand
Een zeer ingrijpende gebeurtenis. Daarom krijg je van ons hulp als dit gebeurt. We staan 24 uur per dag voor je klaar! Ook bij andere schades.
Lekkage
Denk bijvoorbeeld aan een onverwachte lekkage uit een cv-installatie, waardoor je de boel weer opnieuw moet verven.
Schade door storm of regen
Zware stormen komen steeds vaker voor. Dit is standaard meeverzekerd bij zowel onze basis- als royaaldekking. Ook schade door regen of sneeuw. Bijvoorbeeld als de afvoer daardoor onverwacht de hoeveelheid water niet aankan.
Inbraak
Denk aan inbrekers die je deur beschadigen bij een poging om binnen te komen.
Schutting
Schade door hagel
Goed om te weten: in een aantal situaties ben je niet verzekerd. Bijvoorbeeld bij schade door slecht onderhoud of constructiefouten. Ook schades die geleidelijk ontstaan, zijn niet verzekerd.
In de voorwaarden lees je precies wat wel en niet verzekerd is. En wat de verschillen zijn tussen de basis- en royaaldekking.
Zo stellen we de vergoeding bij schade vast
Garantie tegen onderverzekering
Brandt je huis helemaal af? Dan vergoeden we het bedrag dat nodig is om je huis opnieuw te bouwen. Met de Aegon Opstalverzekering heb je garantie tegen onderverzekering. Je krijgt dus de werkelijke schade vergoed.
Afschrijving
Sommige spullen die aan je huis vastzitten vallen onder de opstalverzekering. Zoals rolluiken en zonweringen. Voor een aantal spullen passen wij afschrijving toe. Weten hoe dat zit? Kijk bij afschrijving.
Wat is het verschil met een inboedelverzekering?
Je spullen ín je huis verzeker je met een inboedelverzekering. Meer weten? Bekijk dan het verschil tussen een inboedel- en een opstalverzekering.
Veelgestelde vragen
- de sleutels door een mogelijke vinder zijn te herleiden naar jouw woning;
- de sloten binnen 48 uur vervangen worden.
Bekijk voor wat er precies onder inboedel en opstal valt de lijst: Onderscheid Opstal- en Inboedelverzekering.
Dan ben je met de allrisk-/royaaldekking standaard verzekerd voor glasschade. Bij de basisdekking is glasschade niet standaard meeverzekerd. Je kunt hiervoor de aanvullende dekking Glas afsluiten. Op je polisblad lees je welke dekking(en) je verzekerd hebt. Deze dekking kun je afsluiten via jouw adviseur of Mijn Aegon.
Heb je een Aegon Inboedelverzekering met voorwaarden 3022 of 3038?
Dan ben je met de aanvullende dekking Glas bij de basisdekking verzekerd voor glasschade. Op je polisblad lees je welke dekking(en) je verzekerd hebt. Bij de allriskdekking is het niet mogelijk om je te verzekeren voor glasschade.
Huur je een woning of ben je eigenaar van een appartement?
Dan ben je met de dekking huurders- of appartementseigenarenbelang verzekerd voor glasschade. Op voorwaarde dat je:
- geen vergoeding ontvangt vanuit een andere verzekering of regeling.
- bij een huurwoning vanuit het huurcontract verplicht bent zelf schade aan glas te betalen.
- je als eigenaar van een appartement de dekking appartementseigenarenbelang hebt meeverzekerd.
Heb je een Aegon Inboedelverzekering Flex met voorwaarden 3041?
Glasschade is niet standaard meeverzekerd. Je kunt hiervoor de aanvullende dekking Glas afsluiten. Op je polisblad lees je welke dekking(en) je verzekerd hebt. Deze dekking kun je afsluiten via jouw adviseur of Mijn Aegon.
Ook interessant:
Is een opstalverzekering verplicht? | Wat valt onder een opstalverzekering? | Telefoon verzekeren | Laptop verzekeren | Glasverzekering | Verzekering stormschade | Sieraden verzekeren | Verschil tussen inboedel en opstal | Camera verzekeren | Inboedel- en opstalverzekering | Is een opstalverzekering verplicht? |