Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Wat is een opstalverzekering?

Wat is een opstalverzekering?
Particulier Verzekeren Opstalverzekering Wat is een opstalverzekering?
  • Trouwe klanten bouwen tot wel 10% korting op
  • 24/7 praktische hulp bij nood
  • Bijgebouwen met een gezamenlijke vloeroppervlakte tot 50m2 standaard meeverzekerd

Brand! Poef… (een deel van je) huis weg. Of een dikke laag water in je huis door een plotselinge breuk in je leiding? Het gebeurt. En dán ben je blij dat je een opstalverzekering hebt (of woonhuisverzekering, net hoe je het noemt). Want daarmee verzeker je je koophuis. Bijvoorbeeld voor brand-, storm- en waterschade. Ontdek hier wat een opstalverzekering is en wanneer het slim is om deze te hebben.

Opstalverzekering

Verzeker je woonhuis voor schade door onder andere water, brand, en inbraak.

 Bereken mijn premie

Waarom een opstalverzekering?

Je huis is vaak je meest kostbare bezit. Heb je woningschade? Dan kunnen de kosten voor het herstel al snel oplopen. Met een opstalverzekering krijg je schades vergoed. Daarnaast eisen veel hypotheekverstrekkers deze verzekering. Zij willen zekerheid voor hun onderpand.

De Aegon Woonhuisverzekering biedt je veel zekerheid met een uitgebreide dekking én uitstekende hulp bij schade.

Waar ben ik voor verzekerd?

Dat hangt af van de dekking die je kiest. Onze opstalverzekering dekt veel onverwachte schades. En met onze allriskdekking is bijna alles verzekerd, vaak zelfs zonder eigen risico. De belangrijkste gebeurtenissen op een rij:

Brand

Een zeer ingrijpende gebeurtenis. Daarom krijg je van ons hulp als dit gebeurt. We staan 24 uur per dag voor je klaar! Ook bij andere schades.

Schutting

Je schutting waait door een zware storm om.

Lekkage

Denk bijvoorbeeld aan een onverwachte lekkage uit een cv-installatie, waardoor je de boel weer opnieuw moet verven.

Schade door storm of regen

Zware stormen komen steeds vaker voor. Dit is standaard meeverzekerd bij zowel onze basis- als allriskdekking. Ook schade door regen of sneeuw. Bijvoorbeeld als de afvoer daardoor onverwacht de hoeveelheid water niet aankan.

Schade door hagel

Bijvoorbeeld aan je zonnepanelen. Met de Aegon Opstalverzekering hoef je zonnepanelen niet apart mee te verzekeren.

Inbraak

Denk aan inbrekers die je deur beschadigen bij een poging om binnen te komen.

Goed om te weten: in een aantal situaties ben je niet verzekerd. Bijvoorbeeld bij schade door slecht onderhoud of constructiefouten. Ook schades die geleidelijk ontstaan, zijn niet verzekerd.
In de voorwaarden lees je precies wat wel en niet verzekerd is. En wat de verschillen zijn tussen de basis- en allriskdekking.

Zo stellen we de vergoeding bij schade vast

Herbouwwaarde

Het verzekerd bedrag van de opstalverzekering wordt gevormd door de herbouwwaarde van je woning en eventuele bijgebouwen. Brandt je huis bijvoorbeeld helemaal af? Dan vergoeden we het bedrag dat nodig is om je huis opnieuw te bouwen. Met de Aegon Opstalverzekering heb je garantie tegen onderverzekering. Je krijgt dus de werkelijke schade vergoed.

Afschrijving

Sommige spullen die aan je huis vastzitten vallen onder de opstalverzekering. Zoals rolluiken en zonweringen. Voor een aantal spullen passen wij afschrijving toe. Weten hoe dat zit? Kijk bij afschrijving.

Opstalverzekering afsluiten

Geen standaard eigen risico bij allrisk. En je profiteert na een jaar van extra korting. Dit kan oplopen tot wel 10%.

 Bereken mijn premie

Wat is het verschil met een inboedelverzekering?

Je spullen ín je huis verzeker je met een inboedelverzekering. Meer weten? Bekijk dan het verschil tussen een inboedel- en een opstalverzekering.