Wat is een opstalverzekering?

  • Trouwe klanten bouwen tot wel 10% korting op
  • Onze schadeservice staat 24/7 voor je klaar
  • Bijgebouwen met een gezamenlijke vloeroppervlakte tot 50m2 standaard meeverzekerd
Bereken mijn premie
Image
Inboedel- en Opstalverzekering

Waarom een opstalverzekering?

Brand! Poef… (een deel van je) huis weg. Of een dikke laag water in je huis door een plotselinge breuk in je leiding? Het gebeurt. En dán ben je blij dat je een opstalverzekering hebt. Want daarmee verzeker je je koophuis. Bijvoorbeeld voor brand-, storm- en waterschade. Ontdek hier wat een opstalverzekering is en wanneer het slim is om deze te hebben.

Je huis is vaak je meest kostbare bezit. Heb je woningschade? Dan kunnen de kosten voor het herstel al snel oplopen. Met een opstalverzekering krijg je schades vergoed. Daarnaast eisen veel hypotheekverstrekkers deze verzekering. Zij willen zekerheid voor hun onderpand.

De Aegon Opstalverzekering biedt je veel zekerheid met een uitgebreide dekking én uitstekende hulp bij schade.

 

Waar ben ik voor verzekerd?

Dat hangt af van de dekking die je kiest. Onze opstalverzekering dekt veel onverwachte schades. En met onze royaaldekking is bijna alles verzekerd. De belangrijkste gebeurtenissen op een rij:

Brand

Een zeer ingrijpende gebeurtenis. Daarom krijg je van ons hulp als dit gebeurt. We staan 24 uur per dag voor je klaar! Ook bij andere schades.

Lekkage

Denk bijvoorbeeld aan een onverwachte lekkage uit een cv-installatie, waardoor je de boel weer opnieuw moet verven.

Schade door storm of regen

Zware stormen komen steeds vaker voor. Dit is standaard meeverzekerd bij zowel onze basis- als royaaldekking. Ook schade door regen of sneeuw. Bijvoorbeeld als de afvoer daardoor onverwacht de hoeveelheid water niet aankan.

Inbraak

Denk aan inbrekers die je deur beschadigen bij een poging om binnen te komen.

Schutting

Je schutting waait door een zware storm om.

Schade door hagel

Bijvoorbeeld aan je zonnepanelen. Met de Aegon Opstalverzekering hoef je zonnepanelen niet apart mee te verzekeren.

Goed om te weten: in een aantal situaties ben je niet verzekerd. Bijvoorbeeld bij schade door slecht onderhoud of constructiefouten. Ook schades die geleidelijk ontstaan, zijn niet verzekerd.
In de voorwaarden lees je precies wat wel en niet verzekerd is. En wat de verschillen zijn tussen de basis- en royaaldekking.

Zo stellen we de vergoeding bij schade vast

Garantie tegen onderverzekering

Brandt je huis helemaal af? Dan vergoeden we het bedrag dat nodig is om je huis opnieuw te bouwen. Met de Aegon Opstalverzekering heb je garantie tegen onderverzekering. Je krijgt dus de werkelijke schade vergoed.

Afschrijving

Sommige spullen die aan je huis vastzitten vallen onder de opstalverzekering. Zoals rolluiken en zonweringen. Voor een aantal spullen passen wij afschrijving toe. Weten hoe dat zit? Kijk bij afschrijving.

Opstalverzekering afsluiten

Schade aan je huis door onder andere brand en storm is met zowel Basis als Royaal verzekerd. Vergelijk de dekkingen en ontdek wat de Aegon Opstalverzekering vergoedt.
Bereken mijn premie

Wat is het verschil met een inboedelverzekering?

Je spullen ín je huis verzeker je met een inboedelverzekering. Meer weten? Bekijk dan het verschil tussen een inboedel- en een opstalverzekering.

Veelgestelde vragen

Bij verlies of diefstal van de sleutel van je woning ben je verzekerd voor het vervangen van de sloten van jouw woning. Je bent hiervoor verzekerd op voorwaarde dat:
  • de sleutels door een mogelijke vinder zijn te herleiden naar jouw woning;
  • de sloten binnen 48 uur vervangen worden.
Neem contact op met Aegon Schade Service als jouw situatie voldoet aan bovenstaande voorwaarden. Je kunt ons 24 uur per dag bereiken op telefoonnummer 088 344 00 00. 
 
Onder inboedel verstaan wij de losse spullen die je kunt verplaatsen in en om je woning. Bijvoorbeeld meubels, gordijnen, kleding en een televisie. Onder opstal verstaan wij jouw woning en de spullen die vastzitten in en aan jouw woning. Bijvoorbeeld een ingebouwde afzuigkap, toilet, douche en inbouwapparatuur. 

Bekijk voor wat er precies onder inboedel en opstal valt de lijst: Onderscheid Opstal- en Inboedelverzekering.
 
Heb je een Aegon Woonhuis-/Opstalverzekering met voorwaardennummer 3037 of 3040?
Dan ben je met de allrisk-/royaaldekking standaard verzekerd voor glasschade. Bij de basisdekking is glasschade niet standaard meeverzekerd. Je kunt hiervoor de aanvullende dekking Glas afsluiten. Op je polisblad lees je welke dekking(en) je verzekerd hebt. Deze dekking kun je afsluiten via jouw adviseur of Mijn Aegon
 
Heb je een Aegon Inboedelverzekering met voorwaardennummer 3038?
Dan ben je met de aanvullende dekking Glas bij de basisdekking verzekerd voor glasschade. Op je polisblad lees je welke dekking(en) je verzekerd hebt. Bij de allriskdekking is het niet mogelijk om je te verzekeren voor glasschade.
 
Huur je een woning of ben je eigenaar van een appartement?
Dan ben je met de dekking huurders- of appartementseigenarenbelang verzekerd voor glasschade. Op voorwaarde dat je:
  • geen vergoeding ontvangt vanuit een andere verzekering of regeling.
  • bij een huurwoning vanuit het huurcontract verplicht bent zelf schade aan glas te betalen.
  • je als eigenaar van een appartement de dekking appartementseigenarenbelang hebt meeverzekerd. 
Op je polisblad lees je welke dekking(en) je verzekerd hebt.

Heb je een Aegon Inboedelverzekering Flex met voorwaardennummer 3041? 
Glasschade is niet standaard meeverzekerd. Je kunt hiervoor de aanvullende dekking Glas afsluiten. Op je polisblad lees je welke dekking(en) je verzekerd hebt. Deze dekking kun je afsluiten via jouw adviseur of Mijn Aegon