Welke verzekering heb je nodig voor je huurhuis?

Helemaal gesetteld in je huurhuis? Of ga je binnenkort verhuizen? Waarschijnlijk ben je druk met van álles en nog wat: met de inrichting en verven bijvoorbeeld. Maar vergeet je je woonverzekeringen niet? Fijn als dat goed geregeld is. Want soms lopen dingen anders dan gepland. Lees hier aan welke verzekeringen je kunt denken bij een huurwoning.

Image
Verzekeringen voor je huurhuis

Drie handige verzekeringen voor een huurhuis

Met een opstalverzekering verzeker je een koophuis. Bijvoorbeeld voor brand-, storm- en waterschade. Woon je in een huurhuis? Dan regelt jouw huurbaas zo’n verzekering. Dus schades áán je huis zijn verzekerd. Welke drie verzekeringen zeker het overwegen waard zijn? Dat zijn:

Inboedelverzekering

Met een inboedelverzekering ben je verzekerd voor schade aan spullen ín je huis. Onder spullen – en met een duurder woord ‘inboedel’ – verstaan we alles wat je kunt oppakken en meenemen. Denk aan je bank, sieraden, losse koelkast en televisie. Het kan gaan om brand-, storm- en waterschade of schade door diefstal. Met onze royaaldekking ben je óók verzekerd als je bijvoorbeeld spullen per ongeluk laat vallen.

Tip: verbouwd? Dan kan de dekking voor huurdersbelang interessant zijn

Bij onze inboedelverzekering kan je jouw huurdersbelang meeverzekeren. Huurdersbelang staat voor alle verbeteringen die je zélf in huis aanbrengt, en niet zomaar even verwijdert. Denk aan een spiksplinternieuwe badkamer of dubbelglas. Want de opstalverzekering van je huurbaas gaat vaak uit van een gemiddelde waarde van meerdere woningen, en houdt geen rekening met jouw verbeteringen.

Trouwens: het kan ook gaan om verbeteringen die je hebt overgenomen van de vorige bewoner. En soms staat zelfs in je huurovereenkomst dat je bepaalde zaken zelf moet verzekeren. Bijvoorbeeld glas.

Meer informatie

Aansprakelijkheidsverzekering

Met een aansprakelijkheidsverzekering ben je verzekerd voor schade aan anderen of hun spullen. Jij, je partner, kinderen en zelfs je huisdier kunnen ongelukjes veroorzaken. Want ongelukken zitten niet alleen thuis in een klein hoekje. Het bekendste voorbeeld is natuurlijk die bal van je kind die door de ruit van de buren gaat. Maar je hond kan ook iemand bijten – ook al zat hij aan de lijn. De kosten kunnen flink oplopen. Met de aansprakelijkheidsverzekering ben je voor dit soort situaties verzekerd.

Meer informatie

Rechtsbijstandverzekering

Burenruzies komen veel voor. En soms lopen die uit de hand. Ook andere conflicten kunnen ineens ontstaan, over de aankoop van je nieuwe bank bijvoorbeeld. Dan kun je wel wat juridisch advies gebruiken, of zelfs een advocaat. Rechtsbijstand noemen we dat. Met onze rechtsbijstandverzekering hoef je deze kosten niet zelf te betalen.

Meer informatie

Verzekering Fit-Check

Van je huis tot spullen en vakantie: check snel of jouw verzekeringen up-to-date zijn.

Doe de Verzekering Fit-Check