Is een opstalverzekering verplicht?

  • Garantie tegen onderverzekering
  • Wanneer je je spullen wilt verzekeren voor o.a. diefstal, brand- en waterschade
Bereken mijn premie
Image
Is een opstalverzekering verplicht?

Je betaalt een of meerdere tientjes per maand

  • Garantie tegen onderverzekering
  • Wanneer je je spullen wilt verzekeren voor o.a. diefstal, brand- en waterschade

Wettelijk gezien is het niet zo, maar een opstalverzekering is vaak verplicht. Als je een huis koopt en een hypotheek afsluit tenminste. Of een opstalverzekering nu wel of niet bij een hypotheek verplicht is: het is altijd verstandig om een opstalverzekering te nemen. We leggen graag aan je uit waarom dit zo is en hoe het nu precies zit bij een hypotheek. 

Is een opstalverzekering belangrijk?

Zeker weten! Je huis is vaak je meest kostbare bezit. Dat wil je toch goed verzekeren. Bijvoorbeeld tegen brand-, storm- of waterschade. Dit soort schades kunnen veel geld kosten om te herstellen. Een ander woord voor opstalverzekering is overigens woonhuisverzekering. Bij de Aegon Woonhuisverzekering kies je zelf hoe jij je huis wilt verzekeren. We maken je dat niet al te moeilijk: je kiest tussen Basis en Allrisk. Bij Allrisk verzeker je bijvoorbeeld je glas standaard mee. En als je dan een keer schade hebt, dan staat Aegon Schade Service 24/7 voor je klaar.

Meer uitleg nodig? Bekijk dan: wat is een opstalverzekering en wat valt onder een opstalverzekering.

Is een opstalverzekering verplicht bij hypotheek?

In de meeste gevallen wel. Jouw bank wil graag zeker weten dat het geleende bedrag terugbetaald wordt. Ook als er iets met het huis gebeurt. Best logisch toch? Daarom is het vaak verplicht om je huis te verzekeren tegen impactvolle gebeurtenissen.

Heb je geen hypotheek (meer)? Ook dan is het verstandig om een opstalverzekering te nemen en je huis tegen de meest voorkomende schades te verzekeren. Zodat jij jezelf goed beschermt tegen een aantal grote financiële risico’s. Bekijk wat kost een opstalverzekering als je meer wil weten over de kosten.

Opstalverzekering via de VvE?

Bij een koopappartement wordt de opstalverzekering meestal geregeld door de Vereniging van Eigenaren (VvE). Je hoeft dan niet zelf een opstalverzekering af te sluiten. Het is verstandig om te controleren of het appartement via de VvE voldoende is verzekerd.

Wat klanten zeggen

Gemiddelde klantbeoordeling

In februari, maart en april 2022 gaven onze klanten ons schadeherstelnetwerk gemiddeld een

8.3

Prima service bij  ophalen/terugbezorgen en onzichtbaar hersteld.
 

5 maart 2022

Goed bedrijf komt afspraak na. Reparatie goed gemaakt. Ze komen na wat ze zeggen 


28 maart 2022

Hoe we dit berekenen? Lees meer