Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Welke woonverzekeringen heb ik nodig voor mijn koophuis?

Verzekeringen
Particulier Verzekeren Woonverzekeringen Welke verzekeringen heb ik nodig voor mijn koophuis?

Een koophuis, dat betekent vrijheid. Vrijheid om jouw huis zo in te delen als je zelf wilt. Je kunt verbouwen en schilderen naar hartenlust. Maar het betekent ook verantwoordelijkheid. Bijvoorbeeld voor je verzekeringen. Daarvoor kun je niet meer bij een huisbaas terecht. Welke verzekeringen je af moet sluiten voor jouw koophuis? Welke verzekeringen zijn verplicht, en welke alleen handig? Dat lees je hier.

Een woonhuisverzekering

Hiermee verzeker je jouw huis tegen schade door bijvoorbeeld brand, wateroverlast, vandalisme of inbraak. Wat er dan precies verzekerd is? Je huis zelf en alles wat daaraan vastzit. Je dak, het aanrecht, de garage. Zelfs inbouwapparatuur valt onder de woonhuisverzekering. Heb je een koopappartement en regelt de Vereniging van Eigenaren (VvE) je woonhuisverzekering? Controleer dan bij de VvE of je voldoende verzekerd bent!

 Bereken mijn premie

Een woonhuisverzekering? Niet verplicht, wel handig

Je weet nu welke verzekeringen je (vaak) verplicht moet afsluiten bij een koophuis. Maar er zijn ook verzekeringen die niet verplicht zijn. Maar wél handig. Dit zijn de inboedelverzekeringaansprakelijkheidsverzekeringrechtsbijstandverzekering en een overlijdensrisicoverzekering. Wij zetten alle verzekeringen voor je huis op een rijtje.

Jouw spullen goed verzekerd met een inboedelverzekering

Je televisie, sieraden, meubels: het hoort allemaal bij je inboedel. Dit zijn spullen die niet vastzitten aan het huis. Je kunt ze bij een verhuizing oppakken en meenemen. Deze spullen kun je beschermen met een inboedelverzekering. Raken ze beschadigd door brand of waterschade? Of worden ze gestolen bij een inbraak? De inboedelverzekering keert een bedrag uit.

Schade aan andermans spullen verzekeren met de aansprakelijkheidsverzekering

Stel je je eens voor: tijdens de verhuizing beschadig je spullen van jouw kersverse nieuwe buren. Een dikke kras op hun auto, bijvoorbeeld. Ai, geen goed begin! Fijn om dan goed verzekerd te zijn. Een aansprakelijkheidsverzekering biedt in zo’n geval uitkomst. Maak je, je partner of een gezinslid per ongeluk iets van een ander stuk? Dan vergoedt een aansprakelijkheidsverzekering de schade.

Rechtsbijstandverzekering

Ruzie met je buren, de gemeente of de aannemer? Heel vervelend! Zeker als deze ruzie hoog oploopt. Zo hoog, dat je juridische hulp nodig hebt. Bijvoorbeeld advies, of zelfs een advocaat. Dit kan aardig in de papieren lopen. Als je een rechtsbijstandverzekering hebt met de dekking Wonen, hoef je deze kosten niet zelf te betalen. Een geruststellende gedachte!

Overlijdensrisicoverzekering

Een overlijdensrisicoverzekering, wat heeft dat nu met een koophuis te maken? Heel eenvoudig: als jij of je partner overlijdt, wordt de overlijdensrisicoverzekering gebruikt om de hypotheek (gedeeltelijk) af te lossen. Daarom is deze verzekering verstandig als je een hypotheek aangaat. Dat is fijn voor jouw nabestaanden. Die hoeven dan niet te verhuizen.

Meer weten of direct afsluiten?

Ben je al goed verzekerd, of mis je nog iets? Bekijk onze verzekeringen en de aanvullende opties. Je kan jouw premie direct berekenen.

Inboedelverzekering

  • 24/7 praktische hulp van Aegon Schade Service
  • Keuze tussen basis en allrisk

Woonhuisverzekering (Opstalverzekering)

  • Bijgebouwen tot een gezamenlijke oppervlakte van 50m2 standaard meeverzekerd
  • Keuze tussen basis en allrisk

Rechtsbijstandverzekering

  • Meer dan 500 juristen staan voor je klaar
  • Ook juridisch advies als er nog geen conflict is

Aansprakelijkheidsverzekering

  • Uitwonende, studerende kinderen standaard meeverzekerd als de gezinssamenstelling op uw polis "met kinderen" is
  • Keuze uit twee verzekerde bedragen