Adviesmogelijkheden voor jouw vrijkomende lijfrente

Je lijfrente komt vrij. Misschien heb je advies nodig: wat is slim om nu met mijn opgebouwde bedrag te doen? Welk product past het best bij mijn situatie? Of je weet juist al welk product je nodig hebt, maar wil graag hulp bij het afsluiten. Wij helpen je graag op weg. 

Image
Vrouw werkt in de tuin

Je lijfrente komt vrij: waar kies jij voor?

Wat jouw situatie ook is, je staat er niet alleen voor. Zo kun je kiezen voor een onafhankelijke of een Aegon-adviseur. Omdat je over je vrijkomende lijfrente belasting betaalt, is het vaak goed of zelfs nodig om advies in te winnen. Ook als je een lager bedrag hebt opgebouwd. Je kunt altijd eerst een vrijblijvend en gratis oriëntatiegesprek inplannen met één van onze adviseurs. Bekijk hier de verschillende mogelijkheden.

Gratis en vrijblijvend oriëntatiegesprek

Een handige mogelijkheid als je eerst meer informatie wil. We praten je helemaal bij, daarna kun je zelf kiezen hoe je verder wilt. 

Plan een gratis gesprek

Hulp bij afsluiten

Heb je geen advies nodig over wélk product het best bij je past, maar wil je wel hulp bij het afsluiten? Onze adviseurs staan voor je klaar. Dat kan telefonisch of via videochat. Zo geregeld!

Goed om te weten: je betaalt hiervoor afsluitkosten à € 210,-.

Lees meer over hulp bij afsluiten

Samen een product afsluiten

Advies van een Aegon-adviseur

Je wilt graag advies over je vrijkomende lijfrente. Onze Aegon-adviseurs geven je inzicht in de keuzes die het best aansluiten op jouw financiële situatie en wensen. 

Goed om te weten: voor dit advies betaal je kosten.

Lees meer over wat Aegon Advies voor jou kan betekenen

Maak een adviesafspraak

Advies van een onafhankelijk adviseur

Een onafhankelijk adviseur geeft je advies over de mogelijkheden bij verschillende aanbieders. De kosten hiervoor verschillen. Heb je nog geen adviseur? We helpen je graag bij het vinden van één bij jou in de buurt.

Vind een onafhankelijk adviseur

Zelf een nieuw product buiten Aegon afsluiten

Heb je voldoende kennis om bepalen welk lijfrenteproduct het best bij jouw situatie past? Dan is het natuurlijk helemaal goed om buiten Aegon een aanbieder te zoeken en daar zelf een nieuw product af te sluiten. Vergeet je je keuze niet door te geven in Mijn Aegon?

Meteen je vraag stellen aan een adviseur van Aegon?

Neem gerust contact met ons op als je vragen hebt over het vrijblijvende oriëntatiegesprek en/of onze adviesdienstverlening. We staan voor je klaar van maandag t/m vrijdag van 09:00 uur tot 17:30 uur.

Chat met een Aegon-adviseur

Image
Op je mobiel

Bekijk je actuele lijfrente in Mijn Aegon

Hier vind je onder andere:

  •  de belegde waarde op dit moment
  •  de gegevens en kenmerken van je verzekering
  •  de gegevens van je adviseur 
Mijn Aegon

Veelgestelde vragen

Dit komt omdat je verzekering de einddatum bereikt heeft. Er is dan geen sprake van verdere waardeontwikkeling. Mijn Aegon toont daarom geen belegde waarde meer. Dit kan ook voorkomen als je uitkering nog niet is afgehandeld. Wees gerust, dit betekent niet dat je uitkering verdwenen is!

Meer over de belegde waarde van je levensverzekering

Heb je een vrijkomende lijfrenteverzekering?
Dan heb je een wettelijke reactietermijn om de uitkering van je lijfrenteverzekering te regelen. Deze termijn loopt tot het eind van het jaar waarin je verzekering de einddatum bereikt, plús een jaar. Regel je de uitkering niet binnen deze termijn? Dan moet je belasting betalen over je uitkering.

Heb je een vrijkomende lijfrenterekening?
Dan heb je tot uiterlijk op 31 december van het jaar waarin je de AOW-leeftijd bereikt plus 5 jaar, de tijd om een uitkerende lijfrente te openen.

Maak op tijd je keuze
Het is verstandig om al vóór het vrijkomen van je lijfrente een keuze te hebben gemaakt.
Je adviseur helpt je hierbij. Laat je gegevens achter op dit webformulier. Je eigen adviseur of een adviseur van Aegon neemt contact met je op. Heb je geen eigen onafhankelijk adviseur en gaat je voorkeur hier wel naar uit? Kies dan op het formulier voor de optie ‘Onafhankelijk adviseur’. 
 

Met de 'Verklaring niet-afgetrokken premies of bedragen', ook wel saldoverklaring genoemd, kun je ons laten weten hoe hoog het bedrag is van de premies of bedragen die je niet hebt afgetrokken. Over dat deel hoeft dan geen belasting worden ingehouden.

Deze vraag je op bij de Belastingdienst 
Stuur hem daarna digitaal naar ons toe. Dan houden we bij de berekening van de loonheffing rekening met de niet-afgetrokken premies. De gegevens van je jaaroverzicht kun je overnemen in je aangifte inkomstenbelasting.

Postadres Belastingdienst voor de aanvraag

Meer over de saldoverklaring (Belastingdienst)

Heb je de verklaring binnen? Stuur deze dan veilig via een webformulier naar ons toe. 
Verlengen is mogelijk als dit specifiek in je voorwaarden vermeld staat
Soms is niet ook mogelijk. Of is het juist niet rendabel om te verlengen. Neem daarom minimaal twee maanden voor de einddatum van je polis contact met ons op als je je polis wilt verlengen. Of bespreek je wensen met je financieel adviseur. Hij of zij denkt kijkt graag met je mee.
Usabilla Feedback