5 tips voor een goedkope inboedelverzekering

  • Trouwe klanten bouwen tot wel 10% korting op.
  • Wereldwijde dekking bij Royaal.
  • Onze schadeservice staat 24/7 voor je klaar.
Bereken mijn premie
Image
Huiskamer

Zoek je een goedkope inboedelverzekering?

Iedereen wil een goedkope inboedelverzekering. Maar wel één die goed is. Je wilt waar voor je geld. We geven je 5 tips waar je op kunt letten. Benieuwd? Bereken dan meteen je premie en vergelijk onze dekingen. 

1. Let goed op hoelang een korting geldt

Welkomstkortingen zijn altijd fijn natuurlijk. Maar vaak krijg je deze alleen het eerste jaar. Wil je ook voor langere tijd korting? Dan zit je bij ons goed. Ook bij ons krijg je een welkomstkorting voor 12 maanden, maar na dat jaar gaat deze over in de loyaliteitskorting. Met deze speciale korting bouw je per jaar 2% op. De loyaliteitskorting is maximaal 10%. Dit naast een scherpe premie.

2. Weeg af welk eigen risico je wilt lopen

Welk bedrag wil én kan je zelf betalen bij een schade? Dit noem je het eigen risico. Een verzekering kan goedkoop zijn, maar wel een hoog eigen risico hebben. En dan moet je bij schade misschien een flink bedrag zelf betalen. Waar ga jij voor: een lagere premie, maar een hoger eigen risico? Of een hogere premie en geen of weinig eigen risico? Bij zowel de basis- als de royaaldekking is het standaard eigen risico € 100,-, dit is aan te passen naar € 0,-, € 250,-, of € 500,-. Wel zo prettig toch! Let op: soms geldt er een verplicht eigen risico, bijvoorbeeld bij stormschade.

3. Zijn je laptop en telefoon ook verzekerd?

Schades aan laptops en telefoons komen vaak voor en zijn vaak nog duur ook. Check of je apparaten ook verzekerd zijn bij je inboedelverzekering. En zo ja, verdiep je dan goed in wat er precies onder de dekking valt. Met de royaaldekking zijn bijna alle schades aan je laptops en telefoons standaard verzekerd, dus zonder extra premie. Dan is een ongelukje met een duur apparaat niet meteen een (financiële) ramp. Wil je juist minder gebeurtenissen verzekeren en zo minder betalen? Bekijk dan of onze basisdekking iets voor jou is.

4. Heb je veel (waardevolle) spullen?

Het is goed om te weten welke schades een verzekering vergoedt. En of dit aansluit bij wat jij van een verzekering verwacht. Dat hangt natuurlijk ook van je spullen af: wat voor spullen heb je en hoeveel zijn deze waard? Heb je bijvoorbeeld dure kunst of veel sieraden? Dan kan de royaaldekking interessant zijn voor jou. Wil je juist minder gebeurtenissen verzekeren en voor een lagere premie gaan? Kijk dan bij Wat dekt een inboedelverzekering? of onze basisdekking voor jou interessant is.

5. Kies voor dekking Royaal

Heb je niet veel zin om je erin te verdiepen, maar wil je wel de beste inboedelverzekering? Dan is Royaal voor jou waarschijnlijk een goede keus. Bijna alle onverwachte schade is dan verzekerd. Bekijk Aegon Inboedelverzekering Royaal als je er meer over wilt weten of bereken binnen een minuut wat jouw inboedelverzekering jou maandelijks kost.

Wat klanten zeggen

Vriendelijk, vakkennis, snelheid afwikkeling schaderapport. Dit is erg prettig ivm herstelwerkzaamheden lekkage.
 

M.I. Flik
22 december 2022

De expert was zeer meedenkend en gaf ons een vertrouwd gevoel.

 

L. Ligtenberg
15 december 2022

Gemiddelde klantbeoordeling

In 2022 gaven onze klanten ons schadeherstelnetwerk gemiddeld een

8.2

Hoe we dit berekenen? Lees meer

Veelgestelde vragen