4 tips voor een goedkope inboedelverzekering

  • Trouwe klanten bouwen tot wel 10% korting op.
Bereken mijn premie
Image
Huiskamer

Waar kun je op letten?

Wie wil een goedkope inboedelverzekering? Iedereen natuurlijk. Maar wel één die goed is. Je wilt waar voor je geld krijgen. We geven je 4 tips waar je op kunt letten. Ook kun je op deze pagina meteen je premie berekenen en dekkingen vergelijken. Zo kom je snel tot een goede keus. Succes!

1. Let goed op hoelang een korting geldt

Welkomstkortingen zijn altijd fijn natuurlijk. Maar vaak krijg je deze alleen het eerste jaar. Wil je ook voor langere tijd korting? Dan zit je bij Aegon goed. Ook bij ons krijg je een welkomstkorting voor 12 maanden, maar na dat jaar gaat deze over in de loyaliteitskorting. Met deze speciale korting bouw je per jaar 2% op. De loyaliteitskorting is maximaal 10%. Dit naast een scherpe premie.

2. Weeg af welk eigen risico je wilt lopen

Welk bedrag wil én kan je zelf betalen bij een schade? Dit noem je het eigen risico. Een verzekering kan goedkoop zijn, maar wel een hoog eigen risico hebben. En dan moet je bij schade misschien een flink bedrag zelf betalen. Waar ga jij voor: een lagere premie, maar een hoger eigen risico? Of een hogere premie en geen of weinig eigen risico? Bij de Aegon Inboedelverzekering Allrisk heb je standaard géén eigen risico bij de eerste schade in een kalenderjaar. Bij de basisvariant is dit € 100,-. Maar je kunt het eigen risico bij een eerste schade ook aanpassen als je wilt. Wel zo prettig toch! Let op: soms geldt er een verplicht eigen risico, bijvoorbeeld bij stormschade.

3. Zijn je laptop en telefoon ook verzekerd?

Schades aan laptops en telefoons komen vaak voor en zijn vaak nog duur ook. Check of je apparaten ook verzekerd zijn bij je inboedelverzekering. En zo ja, verdiep je dan goed in wat er precies onder de dekking valt. Met de Aegon Inboedelverzekering Allrisk zijn bijna alle schades aan je laptops en telefoons standaard verzekerd, dus zonder extra premie. Dan is een ongelukje met een duur apparaat niet meteen een (financiële) ramp. Wil je juist minder gebeurtenissen verzekeren en zo minder betalen? Bekijk dan of onze Basisdekking iets voor jou is.

4. Heb je veel (waardevolle) spullen?

Het is goed om te weten welke schades een verzekering vergoedt. En of dit aansluit bij wat jij van een verzekering verwacht. Dat hangt natuurlijk ook van je spullen af: wat voor spullen heb je en hoeveel zijn deze waard? Heb je bijvoorbeeld dure kunst of veel sieraden? Dan kan de allriskdekking interessant zijn voor jou. Wil je juist minder gebeurtenissen verzekeren en voor een lagere premie gaan? Kijk dan bij Wat dekt een inboedelverzekering? of onze Basisdekking voor jou interessant is.

Wat klanten zeggen

Gemiddelde klantbeoordeling

In februari, maart en april 2022 gaven onze klanten ons schadeherstelnetwerk gemiddeld een

8.3

Hoe we dit berekenen? Lees meer

Alles netjes afgehandeld zoals het hoort. De hersteller was erg vriendelijk en heeft super netjes gewerkt, top!

30 april 2022

Heel tevreden met dit bedrijf, alles is snel geregeld.   Vriendelijke mensen en helpen met alles! 

12 april 2022

Hoe we dit berekenen? Lees meer

Veelgestelde vragen

Het verzekerd bedrag van je inboedel wordt via de inboedelwaardemeter vastgesteld. De inboedelwaardemeter vul je in tijdens het afsluiten van de Aegon Inboedelverzekering. De inboedelwaardemeter stelt het verzekerd bedrag vast aan de hand van een aantal vragen over je gezinssamenstelling, inkomen en het huis zelf. 

Goed om te weten: 
Verandert er iets in je persoonlijke situatie, wijzig dan je verzekering via Mijn Aegon. Nadat je bent ingelogd klik je op de verzekering die je wilt wijzigen. Onderaan de pagina klik je op 'Wijzigen' en doorloop je de aangegeven stappen.